lördag 1 mars 2008

Käk och kräk



Som de flesta bebisar gillar August och Julian det här med att äta. Typ var tredje timme blir det ljud i skällan och jag och Teres får rycka ut med nappflaskorna i högsta hugg.

Det som är lite jobbigt är att de också är väldigt förtjusta i att kräkas. Eller förtjusta vet jag inte, men kräks gör de i alla fall och ganska mycket dessutom. Så efter varje mål får vi torka spyor både på dom, på oss och på eventuella möbler. Vår soffa här hemma blir sig aldrig lik igen, och när vi är borta hos någon (som hos Tessan tidigare i veckan på bilden) är det inte utan att man blir lite orolig för vilka andra möbler som kan råka illa ut.

Vi har försökt oss på lite olika saker för att få bukt på problemet: rapning i tid och otid, olika sorters flaskor och nappar, olika matställningar mm, men inget verkar ge någon större effekt. Det lutar mer och mer åt att vi får leva med det här ett tag framöver, tills dess att deras magmunnar funkar som de ska.

Från BVC-håll är det mesta man får höra att "så länge de går upp i vikt gör det inget om de spyr". Och upp i vikt går de ju, men det känns ändå inte alltid som någon tröst. Det är i alla fall tur att vi har en tvättmaskin som kan ta hand om alla haklappar, trasor och kläder...

3 kommentarer:

Alex sa...

Bill kräktes var och varannan minut när han var spädis. Vi var helt förtvivlade och sökte svar, men förgäves. Fick ha med ombyten efter ombyten och han kräktes, som du skriver överallt även hemma hos andra och PÅ andra. Men i alla fall, min svärmor sydde en helt otrolig grej åt Bill av handdukar och sköna bomullsband. De var guld värda eftersom de skyddade kläderna och man kunde dessutom slänga dem över axeln efteråt.

1. En liten handduk
2. Bomullsband
3. Klipp en halsringning högst uppe på handduken, alltså på den smala kanten.
4. Sy fast bomullsbandet som på en vanlig hakklapp.
5. Färdig

Man behöver inte tvätta kläderna lika ofta, inte ens packa ner ett helt förråd när man ska ut. Perfekt!

Ja, och sen hör till historien att Bill plötsligt en dag sluade kräkas hejvilt. Ja, bara sådär...

Lycka till!

David Karlsson sa...

Alexandra: Stort tack för tipsen! Man får ju som sagt inte mycket hjälp eller tips från annat håll, så då är det skönt att få höra från andra som varit med om samma sak. Att Bill slutade kräkas plötsligt låter ju också hoppfullt, hur gammal var han då?

Men jag är inte helt säker på att jag hänger med på handduksgrejen. Blir det som en lite större hakklapp typ? Vi har ju en massa hakklappar, men de är ju för det mesta rätt små och funkar inte alltid så bra, pojkarna blir blöta ändå. Kanske är "din" variant bättre då?

Hursomhelst, tack för kommentaren!

Alex sa...

Han slutade kräkas brutalt ofta vid 5-6 månader för då åt han mer fast föda, sen slutade han helt och hållet vid 8-9 månader.

Och ja, det blir en större haklapp som täcker hela kläderna. Dessutom suger de upp bättre eftersom det är handdukar, man måste ha tvättad frotte. Det glömde jag skriva sist!

Och du, he va så lite så!