torsdag 13 mars 2008

Ögondoktorns dom

Igår eftermiddag ringde de från ögonkliniken och sa att vi kunde få komma på en tid idag, så imorse traskade vi upp till sjukhuset. Vi var där kanske en timme. Först höll de bara på att titta på ögonen, men August och Julian tyckte såklart att det var läge att sova så det gick inte så bra.

Då fick de någon sorts pupillutvidgande dropp, och sen blev det nattorientering av det hela. Doktorn släckte ner i rummet och tog på sig vad som såg ut som en pannlampa, och efter att bokstavligen ha tittat pojkarna djupt i ögonen kunde han konstatera att allt verkar vara helt i sin ordning. Skönt!

När vi ändå hade en ögonläkare till hands passade vi på att fråga om en sak som varit uppe till diskussion ett par gånger; är ögonen fullväxta vid födseln? Nej nej, självklart är det inte så, det är lika mycket myt som att strutsar stoppar huvudet i sanden eller att man ser kinesiska muren från månen. Så var det med den saken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det visste jag, inte är det nåt fel men det skräms alldeles i onödan :)'Och så var det de där om ögona Teres har alltid haft sin stora ögon Kramis mormor