onsdag 3 september 2008

På Barnmottagningen

Idag var vi på Barnmottagningen för ett läkarbesök. Vi fick en remiss dit när vi var på halvårskontrollen på BVC, eftersom läkaren där ville att någon skulle titta närmare på pojkarnas platta och sneda huvuden.

Läkaren på Barnmottagningen tyckte inte att det såg så farligt ut, och verkade rent allmänt tycka att August och Julian såg ut att må bra och utvecklas som de ska. Men för säkerhets skull kallade hon även in överläkaren för ett omdöme, och han tyckte att det ändå kunde vara på sin plats att fotografera huvudena för att få ett expertutlåtande.

Så vi fick gå vidare till Fotoavdelningen där en fotograf tog bilder från alla vinklar, lite som man fotar kriminella. Nu ska de bilderna vidare till en expert på Sahlgrenska, så vi får väl se vad som händer.

PS. Man vet att man har söta barn när till och med personalen på Barnmottagningen reagerar. Idag var det någon som tyckte att August hade "såå" vackra ögon :) DS.

PPS. Vad är det med läkare egentligen? Det verkar ju vara mer regel än undantag att de ska vara lite socialt inkompetenta. Den första vi träffade sa t.ex. "ja, ja, ja" konstant när jag pratade, medan överläkaren istället ignorerade allt som sades över huvud taget. Är det bara vi som stöter på de här personerna? DDS.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, ni är verkligen inte ensamma om att känna så! Min syster jobbar som sjuksköterska och hon har alltid en massa historier om osmidiga läkare...

Bonnieto sa...

åh, vad jobbigt med sånna där jajaja-sägare! det är så himla stressande, precis lika stressande som folk som säger "mmm, mmm, mmm" innan man pratat klart.

Anonym sa...

ha ha Varje arbetsdag är det så.

Anonym sa...

Jag tror inte det, social kompetens står nog inte så högt på listan över önskvärda egenskaper hos en läkare. Tyvärr. De lär sig inte prata med människor på utbildningen...
Träffade en fin läkare när vi låg på bb och sedan solade bort gulsot men det var stor distans och en viss stress inblandat så man fick liksom inte hela honom. Tror dock att social kompetens mycket kommer från hjärtat. Hans värme lyste liksom ut ändå...